09 ಅಕ್ಟೋಬರ್ 2008

El grafisme del dia

Són gais?

Per a un occidental, és francament xocant veure nois i homes passejant pel carrer amb les mans agafades en els temps actuals. Perquè aquí no ens hem agafat mai de la mà homes i homes, i quan es fa, és perquè simplement els dos són una parella homosexual.
El cas és que a l'Índia, i també a Bangladesh, el fet d'agafar-se de les mans els homes, i abraçar-se i fins i tot fer-se certes carícies (sí, sí) és normal; és un signe de forta amistat i prou.
A Bangladesh, en Jony i en Dalim van fer alguns gestos cap a mí (Marc) que a Occident s'haurien interpretat com a clarament gais. Parlo de fer el gest d'agafar-me la mà (sense agafar-la realment, només fregar-la) i posar la mà sobre la cuixa i fer una carícia. Buf, això a un occidental hetero li fa posar nerviós, eh!? Per no parlar de les poses "a lo Titanic" que feien el Jony, el Dalim i el Sadar a la proa del vaixell que ens va portar als Sundarbans!
Nosaltres ho vam interpretar com una qüestió de profunda amistat entre homes. Com les dones en aquests països són ben bé una "raça apart" i, apart de la teva pròpia muller, és difícil que tinguis relació de simple amistat o arribis a certa intimitat (no parlem de temes sexuals, que consti) amb cap altra dona, suposem que la tendència natural és la de tenir llaços molt i molt forts amb gent del teu mateix sexe. Els diumenges i dies de festa, sobre tot, és força comú sortir amb els amics a passejar, fins i tot a parcs i tal, les dones pel seu cantó i els homes pel seu. Se suposa que tot això s'acaba quan es casen, és clar.
En fi, una més d'aquelles experiències culturals i vitals que fan que la teva vida tingui més salseta i la teva ment s'obri encara més. Per això ens encanta viatjar!!

ಕಾಮೆಂಟ್‌ಗಳಿಲ್ಲ: