03 ಅಕ್ಟೋಬರ್ 2008

Especial: Chetan Bhagat

Un altre dels descobriments del viatge van ser les novel·les de Chetan Bhagat, i quin descobriment! En vam veure una un dia que vam anar a una botiga on venen una mica de tot i a la secció de llibres, un dels que tenien exposat ens va cridar l'atenció, i a més a més era molt molt barat. Com que en un viatge sempre està bé tenir una mica de lectura, i millor si és "light", doncs el vam comprar.

Chetan Bhagat

El llibre es deia One night @ the call center (Una nit al call center) i ens va enganxar de mala manera. L'autor, Chetan Bhagat, és un paio jove que s'ha passat molts anys vivint a Hong Kong i només recentment ha tornat a Mumbai, a l'Índia. La gràcia d'aquest autor és que escriu en anglès originalment i que ho fa amb un estil molt directe i ràpid, de manera que són lectures fàcils, ràpides i amb les quals et distreus moltíssim. Ei, de tant en tant va bé el "fast food" literari! A més a més, indirectament aprens molt sobre la manera de pensar de la joventut urbana de l'Índia, la seva manera d'actuar i d'interactuar, etcètera. Francament interessant.


One night @ the call center explica la història d'uns joves que treballen en un call center contestant trucades de clients d'una marca d'electrodomèstics dels Estats Units, amb els seus problemes, paranoies i un succés molt estrany: una trucada de Déu! (Per cert, el 10 d'octubre d'aquest any es va estrenar la pel·li Hello, basada en aquest llibre, i que sembla que està funcionant molt bé a la taquilla. A veure si quan surti en DVD la podem aconseguir...)


Evidentment, com que la novel·la ens va agradar molt, ens vam comprar les altres dues que té, que són Five point someone (sobre la vida d'estudiant als instituts de tecnologia de l'Índia) i The 3 mistakes of my life, que va sobre un jove emprenedor, el món del cricket i problemes interreligiosos. Aquest, que va sortir al maig del 2008 i per tant és el llibre més recent de l'autor, és molt i molt bo per aprofundir en el tema dels conflictes que comentàvem a l'especial de religió i a més a més està inspirat en fets reals (aquí i aquí). És bastant fortet, però passa molt bé i n'aprens molt, llegint-lo. Chetan Bhagat és tot un generador de best-sellers, els seus llibres venen milions de còpies i és més que recomanable.


Sembla que les seves obres comencen a veure la llum fora de les fronteres índies, fins i tot amb traduccions a d'altres idiomes. En tot cas, si en voleu llegir algun, o ens el demaneu (que us el deixarem amb molt de gust) o el compreu a Amazon USA o Amazon UK, que els tenen disponibles.

ಕಾಮೆಂಟ್‌ಗಳಿಲ್ಲ: